Kien

Kienavond

 


 

Zaterdag 19 november organiseren wij, de oudervereniging van de basisschool IMPULS te Pulle, voor de 37e keer onze KIENAVOND in De Populier te Zand-hoven.

Dat onze formule succes kent, bewijzen jaarlijks de meer dan 600 enthousiaste spelers.U komt toch ook spelen?Hierbij willen wij u dan ook dit jaar opnieuw uitnodigen om deel te nemen aan onze gezellige avond en zo kans te maken op tal van mooie prijzen!


Dit jaar zit er in de prijzenpot:


gasBBQ, hooverboard, wijnkast, laptop,  weekendje weg, LED TV, GPS, smartphone, tablet, action camera, digitaal fototoestel, bluetooth speaker, en nog veel meer...


En  opnieuw een gratis TOMBOLA voor iedereen!


De opbrengst van deze avond gaat naar het busvervoer voor alle uitstappen van de kinderen van de school.                            

Voor velen is het kienspel, ook lotto of bingo genoemd, geen onbekende meer. Toch willen we kort het spel beschrijven. Het spel bestaat uit 90 cijfers die worden verdeelt over 6 kaarten (dus 15 cijfers op één kaart). Uit de trommel worden nummers getrokken. Wie het eerste een rijtje vol heeft  (op één kaart) wint een prijs en zijn buur links en rechts deelt mee in de prijzen. Zo wordt er verder gespeeld voor twee rijtjes vol (op dezelfde kaart) en daarna voor een volle kaart. Het spreekt voor zich dat naarmate het spel vordert ook de prijzen in waarde stijgen.